Om oss

Företaget startades upp 2009 som enskild firma med målet att studenter ska kunna få tag på kurslitteratur snabbt och enkelt till så lågt pris som möjligt. Då hette webbutiken expressbok.se, vilket under år 2013 blev studentböcker.se och firman bytte företagsform till aktiebolag.

Vi säljer både nya och begagnade kursböcker. Det går också att sälja begagnade kursböcker till oss och få betalt direkt. Vi är stolta över att kunna säga att vi är Sveriges första och enda företag som köper in både ny och begagnad kurslitteratur. Det finns många bokhandlare som tar in böcker på kommission. Det betyder att de inte vill ta den ekonomiska risken att köpa in begagnade böcker för att sedan inte få dem sålda. Vi köper in varje år begagnade kursböcker till ett värde av ca 1 miljon kronor.

I och med vår unika verksamhet fick vi skriva ett avtal med Stockholms stad för att öppna studentbokhandel i Stockholms Största kommunala komvux ( Åsö vuxengymnasium med cirka 7000 studerande varje år ). Över 95 % av alla skolans elever köper / säljer sina kursböcker hos oss. Sedan Frans Schartaus Handelsinstitut har flyttat in till samma lokal som Åsö vuxengymnasium så har vi även deras elever som kunder. 

Självklart är elever från andra skolor välkomna till butiken för att köpa eller sälja sina böcker hos oss.

På webbutiken http://shop.studentbocker.se/shop har vi kunder över hela Sverige.

Sedan 2017-08-01 finns vi på Blekingegatan 36, 11856 Stockholm. Där finns, utöver kurslitteratur, även kontorsmaterial till förmånliga studentpriser, samt en liten cafeteria. Butiken är sedan 28/4-16 kontantfri och vi har bara kortbetalning. Det går även bra att betala via faktura (Klarna) om du har med dig ett giltigt id-kort.

Vi är specialiserade på studentlitteratur inom komvux och yrkeshögskolor. Vi har även en del böcker för högskola och universitet. Företaget expanderar jämt och vi jobbar med att utöka verksamheten inom studentlitteratur för universitet.

Om du är nöjd med oss, gilla oss på Facebook, ge oss ett betyg på Google och berätta för dina vänner! Är du inte nöjd berätta gärna varför! Vi lägger stor vikt vid att lyssna på våra kunder för att konstant förbättra vår verksamhet, så att det blir så optimalt för dig som möjligt.

 

Företaget har F-skattesedel.

Exempel på skolor vars kurslitteratur finns i vårt sortiment:

Åsö vuxengymnasium / Södermalm  (ÅV)

Frans Schartaus Handelsinstitut,

NTI-skolan AB  (NT),

Lärgården Utbildning AB  (LG)

Lernia Utbildning AB  (LE)

JENSEN vuxenutbildning  (JE)

Hermods AB (f d Liber Hermods)  (LI)

SweJa Kunskapscenter AB  (SW)

Didaktus Utbildningar AB  (DI)

Astar AB (f d JB Kompetens)  (UE)

ABF Stockholm  (AB)

Academedia Eductus AB  (AE)

Competens Utbildning Sverige AB  (CG)

Consensum VuX  (CL)

Folkuniversitetet  (FO)

Grillska Komvux (fd. Stadsmissionens Komvux)  (SM)

InfoKomp  (IK)

KompetensUtvecklingsInstitutet Sverige AB  (KP)

Kungsholmens utbildningscentrum  (LF)

Medlearn AB  (ML)

MiROi i-learning AB  (MR)

Omsorgslyftet Utbildningar AB  (OL)

S:t Eriks gymnasium  (SE)

SVOK, Svensk vård & kompetensutveckling i Stockholm AB  (SV)

Yrkesplugget Utbildning i Sverige AB  (YP)

 

Vi har även en del böcker för högskola och universitet

Stockholms universitet

Kungliga Tekniska högskolan (KTH)

Södertörns högskola